Event


Hur ser framtiden ut för den p
ersonliga assistansen?

I år fyller LSS  20 år, en reform som genom personlig assistans gett många människor möjligheten att leva ett mer aktivt och delaktigt liv. Det är även val till riksdag, kommun och landsting i höst.

Hur vill politikerna utveckla framtidens assistans? Ska privat omsorg och vinster tillåtas inom välfärden även fortsättningsvis?

Välkommen till AssistansArenan och ta del av en paneldebatt kring dessa och andra viktiga frågor med politiska företrädare från Falun.


Stora torget, Falun

lördag 23 augusti

Tid:12 - 13


MODERATOR: Christer Gruhs


I PANELEN:

Christina Knutsson (S), ordförande i Socialnämnden

Mikael Rosén (M), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen

Patrik Andersson (V), 1:e vice ordförande i Omvårdnadsnämnden

Anders Hansson, pappa till två utvecklingsstörda pojkar

Björn Modén, VD för Lystra personlig assistans


Frågor besvaras av Michael Eriksson på:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.,  eller via telefon: 023 – 383 14 09.

Varmt välkommen till AssistansArenan på Stora torget i Falun, lördag klockan 12.

 

Debatten arrangeras av Lystra personlig assistans och Assistansval2014.se

 

Sören Olsson, pappa till tre barn, är en av Sveriges mest lästa och uppskattade barn- och ungdomsförfattare. Tillsammans med Anders Jacobsson har under över 25 års tid skrivit mer än 110 böcker som sålts i fler än 8 miljoner exemplar i över 20 länder.

Som föreläsare är hans ämnen: Varför inte? Om att livet blir som det blir och inte som man tänkt det. Att säga ja, om hur mycket roligare det är att vara positiv än negativ. Att känna känslor. Att sätta upp mål, är det alltid så bra? Prins Annorlunda, om en handikappad pojkes uppväxt och om föräldraskapets smärta, kamp och glädje. Och om förändringar, de som alltid kommer och om att rädslan inför en okontrollerbar framtid inte får paralysera och göra en till offer, utan påverkas för det är ju din framtid det handlar om.

Sören Olsson talar om stora frågor, sådana som vi alla brottas med, och han gör det med en värme, insiktsfullhet och erfarenhet som han eget liv, och hans författarskap, givit honom. 

Vi på Lystra personlig assistans har det stora nöjet att erbjuda en föreläsning med Sören Olsson den 11 maj klockan 13.00 på ABF-huset i Stockholm. Evenemanget är helt kostnadsfritt men föranmälan krävs och sker enklast via mail på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 020-10 00 70.

Varmt välkomna!